En koskaan uskonut, että leipoisin itse leipää. Aina aikaisemmin siitä tuli kamalan hiivaisen makusta ja sen tekeminen oli työn ja tuskan takana, mutta sitten törmäsin reseptiin nimeltä "no knead bread" Aivan mahtavaa. Itse leipomiseen menee 10min. Leivän valmistumiseen se 18h, mutta kun illalla laittaa leivän pöhisemään, niin saa seuraavana päivänä maukasta leipää.

No Knead bread

8dl jauhoja (puolikarkea vehnäjauho/ sämpyläjauho/ohrajauho/grahamjauho/ruisjauho)

1tl suolaa

1/4tl kuiva hiivaa

4dl vettä

Sekoita kuivat aineet, lisää vesi vaivaa kevyesti ainekset sekaisin. Tee leipä kannellisessa astiassa tai peitä astia tuorekelmulla. Jätä huoneen lämpöön 12-18h kohoamaan. Kohoamisen jälkeen levitä leivinliina ja sen päälle ohut kerros jauhoja. Painele taikinasta ilmakuplat pois leivinliinan päällä. Taittele taikina, ikään kuin kirjekuori, leivinliinan sisään ja jätä kohoamaan vielä 2h huoneenlämpöön. Lämmitä uuni. Laita uuniin kannellinen kattila/pata. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota esilämmitetty kattila uunista ja kaada taikina siihen. Kansi päälle ja uuniin. Paista 20min, poista kansi ja paista vielä 30min.